17 Mart 2017
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İŞDÜNYASINA ANLATILDI

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde Vali Hasan Karahan başkanlığında, "Milli İstihdam Seferberliği" toplantısı yapıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan, valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, istihdam seferberliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatıldığını anımsatarak, Giresun'dan istihdama katkıda bulunmak için toplantılar yaptıklarını ve işletmelerin istihdam artışına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Giresun'un ekonomik olarak küçük olduğunu ancak istihdam için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Bu konuda zaten çok fazla iddialı değiliz ama seferberlikte ne tür katkıda bulunabiliriz hep birlikte değerlendiriyoruz. İş adamlarının zaten baştan beri iyi niyetli olduğunu biliyoruz. İnsanları iş sahibi yapabilmek hem toplumun hem de devletin görevi. İstihdam konusunda destek ve katkılarınız için teşekkür ediyorum."

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, bir ekonomi için "dört i" kuralı diye formül olduğunu belirterek, "Eskilerin deyimiyle birincisi istihsal; yani üretim. Üretim her şeyin başı. İş dünyası üretiyorsa ekonomi büyür, biz de bölüştürürüz. Pasta büyümedikten sonra bölüşüm nüfusa göre giderek küçülür. Önemli olan pastayı büyütmek." diye konuştu.

İkincisinin istihdam olduğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Her ne kadar dünya artık robotik üretime geçiyorsa da ne olursa olsun insan faktörünü göz ardı edemeyiz. İstihdam olmadan refah, mutluluk olmuyor. İnsanlar sabah kalktığında bir işe yaramak, bir şey üretmek istiyor. Bir insana iş vermekten daha mutlu bir şey yok. Üçüncüsü ise ihracat; ürettiğimizi satmak zorundayız, hem içeriye hem dışarıya. Eğer ürettiğinizi nakde çeviremezseniz bir daha üretemezsiniz, dairenin tamamlanması için mutlaka satmak zorundayız ki elde ettiğiniz gelirle tekrar üretebilmeliyiz. Dördüncü "i" ise istikrar, istikrar olmayınca hiçbir şey olmuyor."

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da, istihdam deyince akla maliyet ve üretim gediğine dikkat çekti.

Çakırmelikoğlu, "Devlet bize bu imkanı sundu. Gün, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altındaki 3 bin civarında üyemiz için daha fazla iş ve daha fazla aş üretme günüdür. Unutmayalım ki istihdam seferberliği kapsamında işe alacağımız her bir çalışanımız ülkede işsizliği azaltmanın yanı sıra, sağlayacağı iç taleple çarşılarımızı da bereketlendirecek, ekonomik büyümemize yeni bir ivme kazandıracaktır.Hükümetimiz bu konuda büyük bir inisiyatif göstererek sağlanacak her bir ilave istihdamın tüm sosyal kesinti ve vergilerinin kamu tarafından karşılanması için gerekli düzenlemeyi yapmıştır.Böylelikle ilave istihdamda bizlerin cebinden çıkacak tutar yalnızca net asgari ücret olan 1.404 TL ile sınırlandırılmıştır. Söz konusu düzenleme, Cumhuriyet tarihimizde sağlanan en cazip ve yararlanması kolay teşviklerden biridir.”

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, Giresun'da 33 fındık kırma tesisi olduğunu dile getirerek, iş ve işçi olarak katkı sağlamaya çalışacaklarını, taşın altına ellerini koyacaklarını vurguladı.

Ayrıca İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı ve SGK İl Müdürü Erdal Özdemir ise istihdam teşvikinin avantajlarını anlattılar.

Toplantıya Giresun Esnaf ve Sanatkarları Birliği yöneticileri,Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, iş adamları ve kurum müdürleri katıldı.

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar