08 Nisan 2017
GİRESUN İŞ DÜNYASI BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Sanayicisi ve İşadamlarının Sorunları-Çözüm Önerileri toplantısına katıldı. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ile Sabri Öztürk’te katıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan Giresun Ticaret Borsası ile Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve üyelerinin de katıldığı toplantının açılış konuşulmasını yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” Giresun; son yıllarda Turizm konusundaki çalışmalarına ağırlık vermiş, Odamız, Tüm Kurum ve Kuruluşlar ile birlik ve beraberlik içinde çalışmaktadır. Bölge ve İlimiz, turizmde her geçen gün ivme kazanırken, bu ivmeyi daha yukarıya taşıyabilmek için yaylalarımız başta olmak üzere, Turizm yatırımlarına dönük imar alanlarının oluşturulması ve akabinde yatırımcıya tahsisi gerekmektedir. Bölgemiz; Ordu Giresun Havalimanında olduğu gibi, Şahsınızın önderlik ederek, Kuzey’den Güney’e – Samsundan Sarp’a kadar uzanacak olan bir demir yolu yatırımının, müjdeli haberini beklemektedir. Beklenen bu müjdeli haber, Karadeniz illerini eşitlik içinde büyütecektir.

İlimizde, dağınık ve zor şartlarda imalat yaparak, yaklaşık 30 ülkeye ihracatı bulunan, Asansör imalatçıları, üretim ve kaliteleri ile Türkiye genelinde söz sahibi olmaya başlamışlardır. Bu imalatçılarımızı bir arada tutabilmek ve önlerini açabilmek için,  İlimizin uygun bir bölgesine Asansör - Metal ve Ahşap işlemek üzere kümelenmiş bir Organize Sanayi Bölgesinin kurulması beklenmektedir.

Projesi tamamlanmak üzere olan, Güney Çevre Yolunun bu aşamaya gelmesindeki emeğinizi biliyor ve takdirle karşılıyoruz. Projeye göre, Güney Çevre yolundan, Batlama vadisi ve Aksu vadisi olmak üzere, Giresun merkezine toplam iki koldan giriş öngörülmüştür.

Bu projeye göre, Giresun’un, güneye genişlemesi konusunda, Güney çevre yolundan umut ettiği gibi faydalanamayacaktır. Şehrimizin Güney çevre yolundan ciddi manada faydalanabilmesi için, projenin tekrar gözden geçirilerek şehre giriş yollarının sayısı artırılması gerekmektedir.

GTSO olarak, İhracat yapanlara, yeşil pasaport imkânı tanınmasından çok mutlu olduk ve emeği geçen tüm  herkese, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere  teşekkür ediyoruz. Ayrıca, İhracatı olmayan, sadece ticaret yapan iş adamlarımıza, yaptığı ticaret yılını veya sağladığı istihdamı, göz önünde bulundurarak, yeşil pasaport alabilmelerini arzu ediyoruz.”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli; ”Giresun’da demiryolu konusunda proje çalışmaları sizlerle görüşülen planlar çerçevesinde devam etmektedir. Demiryolunun Tirebolu’ya inmesinin ardından Giresun Limanına bağlanması gibi. Giresun Güney Çevre Yolu Projesi Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında gündeme gelmişti ve şuan yatırım aşamasındadır.Asansör firmalarımızın sorunlarını ise inceleyeceğiz, çözümünde ne gerekiyor ise yapacağız.Giresun şuan 2.OSB sini Bulancak ilçesine yapmaktadır. Yıl sonuna kadar altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanacaktır. Bu alana yatırımcı arıyoruz,özellikle metal ürünleri ve asansör talepleri olursa yatırımcıya tahsis edebileceğimiz alanımız mevcuttur.”diye konuştu.

Toplantının birinci kısmının ardından basına kapalı olarak ikinci kısmında ise işadamlarının talepleri ve sorunları bire bir soru-cevap şeklinde görüşüldü.

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar